Top
I køkkenet på Ravnkilde Skole laver Rikke og Katrine mad til ca. 300 elever og personale på Haverslev-Ravnkilde Skole og Sortebakkeskolen. Hver dag med et smil.
Vi tager udgangspunkt i nøglehulsmærket og serverer en grov og fiberrig mad i børnehøjde uden at være fanatiske - så har alle mulighed for at være med, og til en rimelig pris. Kommunens kostvejleder har været med på sidelinjen.
Maden bliver tilberedt i skolekøkkenet, som er godkendt af fødevarestyrelsen til kantinedrift. Vi har fået en ELITE smiley for fødevarehåndtering
Maden bliver lavet og pakket i varme- og kølekasser og bliver kørt ud til skolerne i godkendte biler. I det omfang, det kan lade sig gøre bliver maden lavet fra bunden ellers er det halvfabrikater og bake-off, men kun af gode råvarer, som primært bliver leveret af AB-Catering eller fra lokal købmand.
Hver dag er der en lækker, lun ret med salatbar, frugt og andet spændende tilbehør. Derudover kan man bestille en sandwich +/- salatbar, eller en salatbakke m. bolle.
I boderne på de forskellige skoler kan der købes boller, yoghurt, frugtstænger m.m. - det er helt op til den enkelte skole.

Hygiejne:
Når der er spisepause, stiller eleverne sig op i kø, krydser sig af på listen, spritter hænder af og får udleveret en tallerken eller en bakke.

Salatbar:
Der er hver dag 7 faste valgmuligheder i salatbaren: Icebergsalat, gulerødder, agurk, tomat, ærter, majs, pebersnacks og en blandet salat. Derudover kan der være blomkål, broccoli, radiser, spirer, bønner, squash m.m. Som ekstratilbehør har vi også det, vi kalder skoleslik. Det er rosiner, hvidløg, oliven, feta, ristede kerner, og vores hjemmelavede croutoner.


Det lune:
Det kan være kyllingespyd, fiskefilet, frikadeller, bøf, karbonade, pizza, omelet, pita m. fyld, sandwich, pølsehorn, varm leverpostej m.m. Det største hit er en burgerbolle m. bøf eller kylling - begge med en lækker, grov burgerbolle.

Tilbehør:
Som tilbehør serveres enten kartofler, ris, fuldkornspasta, rugbrød, bulgur, kerner, kikærter og groft brød. Tilbehør som passer til dagens ret.
Hvad børnene vælger af tilbehør, er helt op til dem selv, men de voksne, der er til stede, forsøger i videst mulige omfang at påvirke børnenes valg i en sund og alsidig retning.